Concentus-Cantzione

Het Projectkoor Concentus-Cantzione

Sinds 2007 organiseert de Stichting Projectkoren Zutphen jaarlijks een of meer concerten in Zutphen en omgeving met het projectkoor Concentus-Cantzione. Het koor wordt per project samengesteld. Het bestaat uit ervaren, geschoolde zangers en zangeressen. In een tijdsbestek van enkele weken studeren zij de stukken in. Uitvoeringen vinden plaats met professionele orkesten en solisten.

Zo zijn in de afgelopen jaren o.a. uitgevoerd de Johannes Passion van J.S. Bach, de Schöpfung van J. Haydn, de Paulus van Mendelsohn Bartholdy, De Requiem van Verdi en het openingsconcert van het Beethovenfestival in 2016 in Zutphen.

Sinds 2012 zingt Concentus-Cantzione samen met Ex Arte uit Enschede jaarlijks de Matthäus Passion van J.S. Bach uit in Zieuwent.

Voor het eerst dit jaar zal Concentus-Cantzione in Zieuwent de Messiah van G.F. Händel uitvoeren. Daarvoor is een koor samengesteld van ruim 30 zangeressen en zangers. Zij treden op met het orkest Concerto Barocco en de solisten Hilde Coppé (sopraan), Vincent Lesage (tenor), Kaspar Kröner (countertenor) en Joachim Höchbauer (bas).

Het geheel staat onder de bezielende leiding van de dirigent Emile Engel.

www.concentus-cantzione.nl