Bach in Zieuwent

In de door Paaspop Klassiek georganiseerde concerten met barokke muziek van J.S. Bach en G.F. Handel in de Werenfriduskerk te Zieuwent is er in een unieke band ontstaan tussen ‘Barok‘ en Zieuwent. Om de uitstraling van deze bijzondere combinatie te versterken organiseert Paaspop Klassiek in het weekend van 5 en 6 februari 2022 een heel weekend rond de werken van Johann Sebastian Bach.
De composities van J.S. Bach (1685 – 1750 ) worden uitgevoerd in de St Werenfriduskerk én Café Het Witte Paard. Voor het eerst wordt in Oost Gelre de Kaffeekantate uitgevoerd op een locatie zoals Bach die zelf bedoelde: Bach voerde het uit in Zimmermans Kaffeehaus, Paaspop Klassiek in Café Het Witte Paard.

Nadruk van het programma ligt op de instrumentale werken die J.S.Bach schreef naast de grote bekende Passies en andere religieuze werken. Met recht kan men kennismaken met de “ andere” Bach.

Op 5 en 6 februari 2022 worden diverse concerten, gecomponeerd door J.S. Bach, uitgevoerd in de St Werenfriduskerk en Café Het Witte Paard.
Naast de concerten vindt er op zondag een lezing plaats.

naar programma