Camerata Sorpresa

27 juni 2021

In verband met de coronaregels is het bij dit concert nodig dat u reserveert.  Er zullen twee concerten gegeven worden, om 11 uur en 14 uur.

Reserveren is niet meer mogelijk.

 

Programma

Joseph Haydn
Baryton Trio Nr. 96 in b klein, Hob.XI:96
Largo – Allegro – Menuetto

Joseph Haydn
Divertimento voor fluit en strijkers in D groot, Hob.II:D9
Allegro assai – Adagio – Menuetto – Trio – Menuetto – Presto

Ludwig van Beethoven
Strijktrio in G groot Op.9 No.1
Adagio – Allegro con brio

Ludwig van Beethoven
Serenade voor fluit, viool en altviool in D groot, Op.25
Entrata Allegro -Tempo ordinario d’un Menuetto – Allegro molto – Andante con variazioni -Allegro scherzando e vivace – Adagio – Allegro vivace e disinvolto

Musici

Elisabeth IngenHousz studeerde voor haar master-graad viool en barokviool aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam en Boedapest bij o.a. Marc Lubotsky, Ferenc Rados en Lucy van Dael. Zij speelde in ensembles variërend van trio tot groot orkest. Met hen verkende ze de muzikale wijde wereld, speelde in intieme kerkjes en op kleurrijke festivals, en werkte mee aan talloze cd-, radio- en tv-opnames.

Momenteel werkt ze als concertmeester van o.a. Philharmonia Amsterdam, Strijklicht en Cappella di San Pietro, en is ze lid van Concerto d’Amsterdam, The Northern Consort, en Musica Amphion.
Ze is aanvoerder van het Tulipa Consort, het ensemble van Johannette Zomer. Ook voert ze het Strijkkwartet Vier32 aan, een ensemble dat zich toelegt op het laat 18-de en vroeg 19-de eeuwse repertoire.

Als docent en fervent kamermuziekspeelster is ze al vele jaren verbonden aan de Zomercursus Kamermuziek Woudschoten voor jonge mensen.

Ruben Sanderse studeerde viool en altviool bij Jaring Walta en Ferdinand Erblich aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.

Als moderne speler maakte hij jarenlang deel uit van Amsterdam Sinfonietta, het Ives Ensemble en, als aanvoerder, van het European Union Chamber Orchestra. Hij remplaceert verder bij nagenoeg alle Nederlandse orkesten en ensembles.

Zijn specialisatie in de historische uitvoeringspraktijk resulteerde in het werken bij o.a. Het Orkest van de Achttiende Eeuw, Anima Eterna Brugge, La Stravaganza Hamburg en vele kleinere ensembles.
Ruben heeft een uitgebreide stokkencollectie en bespeelt een N.F. Vuillaume uit 1873.

Inja Botden studeerde cello bij Gyözö Harsányi en viola da gamba bij Freek Borstlap. Na haar studie speelde ze in Het Gelders- en Brabants Orkest het grote romantische repertoire.

Vanaf 1995 heeft zij zich gespecialiseerd op de barokcello en de violoncello piccolo.

Met kamermuziekensembles zoals Ensemble Cristofori uit Frankrijk en The Flanders Baroque Consort uit België gaf zij concerten in heel Europa.
Inja is celliste van meerdere ensembles zoals o.a. Het Alexander Consort en het in 2019 opgerichte barokorkest ‘La Sorpresa’. Van dit orkest is zij samen met Gerdien Romeijn artistiek en zakelijk leider.

Gerdien Romeijn studeerde fluit aan het Arnhems Conservatorium bij Rien de Reede en studeerde aldaar af bij Emile Biessen. Haar traverso-opleiding ontving zij van Wilbert Hazelzet.

Zij trad op in binnen- en buitenland met verschillende ensembles en orkesten, zowel  op historische fluiten als op de ‘moderne’ fluit. Sinds 2019 maakt zij deel uit van het door haar en Inja Botden opgerichte barokorkest La Sorpresa, waaraan zij als eerste fluitist verbonden is.

In Zutphen heeft Gerdien al vele jaren een zelfstandige lespraktijk. Tevens organiseert zij samenspelprojecten voor kinderen.  Naast haar liefde voor de fluit – in al haar verschijningsvormen- heeft Gerdien een grote passie voor klassieke zang en flamencodans.

 

Locatie

De locatie is Boerderij Tops in Lievelde. Een prachtige locatie waar u heerlijk kunt genieten van een prachtig concert in de buitenlucht.