27 mei – Pour Vous

Franse chansons

Pour Vous

Maartje&Dennis (zang en piano) spelen authentieke Franse chansons. Werk van artiesten als Jacques Brel, Leo Ferre en Barbara komen voorbij. Dit wordt afgewisseld met stukken van moderne Franse artiesten. 
De passie die te horen is in de door Maartje gezongen Franse chansons komt voort uit haar voorliefde voor Frankrijk. Een voorliefde die op haar derde levensjaar begon. Zij luisterde toen al op de arm van haar oom naar de muziek van George Moustaki. De zon, de taal, het landschap, het eten, de wijn en de lavendel zijn allemaal terug te voelen in de muziek van Maartje&Dennis.
Het optreden wordt gecombineerd met wat achtergrondinformatie over de chansonniers, hun stukken en hoe deze tot stand zijn gekomen. 

Het repertoire
Het repertoire is divers, maar immer Frans. Maartje heeft een Master Franse chansons gedaan en is enige tijd in Parijs gestationeerd geweest. Daar heeft zij in de Folies Bergère mogen zingen. De muziek is een mix van bekende nummers van een Jacques Brel en stukken van hedendaagse chansonniers als Claude Nougaro, Zaz en Maurane. 

Het concert wordt gegeven op Ecoboerderij Arink, Gasteveldsdijk 6, een bijzonder fraaie locatie in Lievelde. Het boerenerfconcert begint om 11 uur.

 

Locatie Ecoboerderij Arink