Messiah

Uitvoeringen van Händels Messiah zijn onmisbaar in de aanloop naar Kerst. Jaarlijks genieten duizenden muziekliefhebbers dan deze beroemde compositie. Dit jaar brengt Paaspop Klassiek op 17 december de Messiah van Händel naar Zieuwent. Uniek is de inmiddels traditioneel geworden uitvoering in deze imposante kerk in het Achterhoeks kerkdorp. De specifieke akoestiek in dit gebouw heeft dirigent Emile Engel de opnieuw uitgedaagd om aan dit operateske oratorium weer een nieuwe interpretatie te geven.

Tickets

 

In de aanloop naar het concert in Zieuwent is er een lezing over de Messiah in de Doopsgezinde Kerk in Winterswijk. Deze lezing wordt niet georganiseerd door stichting Paaspop Klassiek maar is zeker een aanrader.

Messiah, meesterwerk of mensenwerk?
Dinsdag 29 november 2022, 20.00 22.00 uur
Doopsgezinde Kerk

Georg Friedrich Händel componeerde in 1741 zijn oratorium ‘Messiah’. Het Hallelujakoor is misschien wel het bekendste deel uit dit omvangrijke werk, de ‘herkenningstune’.
De Taakgroep Ontmoeting & Inspiratie vroeg aan Wim Ruessink ons mee te nemen in de ontstaansgeschiedenis, achtergronden en betekenis van ‘Messiah’. Natuurlijk zullen we ook naar muziekfragmenten luisteren!
Deze avond is gratis toegankelijk. Informatie en aanmelding bij Dienke Nijboer via
info@dienkenijboer.nl