Dirigent

Dirigent

Emile Engel

Emile Engel studeerde piano aan het Twents Conservatorium te Enschede en koordirectie in Utrecht. Hij is als pianodocent verbonden aan de pianoschool Zutphen.
Sinds 2002 is hij dirigent van Vocaal Ensemble Ex Arte en leidt hij de repetities met tomeloze energie en enthousiasme. Hij werkt zeer gericht op klank, dictie en tekstbeleving. Zijn muziekkeuze is vaak verrassend en uitdagend.
Als dirigent werkte hij met een groot aantal kamerkoren, ensembles en theater- en mannenkoren. Momenteel is hij naast dirigent van Ex Arte ook dirigent van het projectkoor Concentus Cantzione te Zutphen, het jongenskoor Boys from Town te Zutphen en het Liemers Mannenkoor.Hij werkt samen met orkesten van naam als Concerto d’Amsterdam. Il Concerto Barocco en Die Neue Ruhr Kammerphilharmonie. Emile Engel concerteerde met bekende solisten als Hilde Coppé, Carolien Stam, Miranda van Kralingen, Margareth Beunders, Patrick Van Goethem, Jan Van Elsacker, Bernard Loonen, Frans Fiselier, Jelle Draaijer, Ernst Daniël Smid e.a.
Sinds 1 januari 2013 is hij als zelfstandig pianodocent werkzaam binnen pianoschool Zutphen. Alhoewel klassiek opgeleid, heeft hij zich ook altijd met Pop-en Jazzmuziek bezig gehouden. Hij geeft dan ook les in verschillende stijlen. Naast pianodocent in de lichte en klassieke muziek is hij dirigent van het symfonie orkest “De Muze”aan de Muzehof, Centrum voor de Kunsten te Zutphen.
Emile Engel maakt sedert 1997 deel uit van het Simeonkwartet, een pianokwartet dat zich toelegt op het uitvoeren van muziek van de Nederlandse componist Simeon ten Holt. In 2007 werd in het kader van Sibu, culturele hoofdstad van Europa, in Roemenië een première gegeven van Canto Ostinato.

Uitgelichte afbeelding