26 mei Lievelde

Hera Strijkkwartet

Dit strijkkwartet is gevestigd in Amsterdam en ontstond in oktober 2022 toen de vier muzikanten elkaar ontmoetten op het Conservatorium van Amsterdam, waar ze momenteel studeren. Naast het conservatorium studeren ze ook in Rotterdam en vanaf november 2023 maken ze officieel deel uit van de NSKA-strijkkwartet academie gevestigd in Amsterdam.
Sinds hun oprichting geven ze concerten door heel Nederland. Zo speelden ze september 2023 in het voorprogramma van het Deense Strijkkwartet in het Muziekgebouw aan het IJ. Het kwartet is afgelopen zomer aangenomen aan de ISA zomer academie (Wenen, Zwitserland) en in het prestigieuze Chigiana Academie (Siena, Italië). Ook namen ze deel aan de masterclass van Marc Danel aan de Davidsbundler Academie in Den Haag.

Livia Stefani (Italië, 2001) studeert sinds september 2022 aan het Conservatorium van Amsterdam onder leiding van Ilya Grubert. Ze studeerde eerder aan de Zakhar Bron Akademie, Interlaken. In juni 2022 rondde zij summa cum laude haar bachelor af aan het Conservatorio “F.Morlacchi” (Perugia, Italië). Livia nam deel aan verschillende masterclasses. Ze heeft verschillende prijzen gewonnen op nationale en internationale competities. Na het winnen van de eerste prijs in de Amerikaanse Protegé wedstrijd op 17-jarige leeftijd trad ze op tijdens de prijsuitreiking van deze wedstrijd in de Carnegie Hall van New York. In 2020 maakte ze deel uit van Camerata Ducale Junior in Vercelli, een project gemaakt voor jonge Italiaanse talenten. Met dank aan Florian Leonhard Fine Violins (Londen), ze speelt nu een viool uit hun collectie. Ze speelt ook met een strijkstok van Giovanni Lucchi van de Lucchi Foundation van Cremona.

Dasha Serck (Voorburg, 2003) studeert aan het conservatorium van Amsterdam in het derde jaar bachelor in de klas van Ilya Grubert. Hiervoor studeerde zij aan de AMT Academie Utrecht.
Dasha wist meerdere prijzen te winnen tijdens concoursen en heeft podiumervaring als solist en als ensemble- of orkestlid in landen als Nederland, Frankrijk, Italië, Spanje, Polen en Rusland. Dasha is altijd op zoek naar kleur- en klankperfectie, maar ook naar pure techniek en persoonlijkheid in haar spel. Dit zijn voor haar de belangrijkste aspecten van het vioolspel.

Marinha Campos (Porto, 2005) studeert sinds september 2022 aan het Conservatorium van Amsterdam met Francien Schatborn. Sinds 2016 studeerde ze bij Teresa Correia in Escola Profissional Artística do Vale do Ave (Portugal). Ze heeft deelgenomen aan verschillende masterclasses. Marinha maakte sinds 2019 deel uit van het Portugese Jeugdorkest onder leiding van Pedro Carneiro. Ze heeft diverse prijzen gewonnen op nationale concoursen in Portugal. Marinha bespeelt een Elina Bushagina altviool uit 2020.

Marta Jiménez Rodríguez (Spanje, 2004) studeert sinds september 2022 aan het Conservatorium van Amsterdam met Gideon den Herder. Begon cello te studeren bij Silvia Asensio, zij studeerde ook bij Alvaro Huertas in het conservatorium Adolfo Salazar. Ze heeft deelgenomen aan verschillende masterclasses bij o.a. Maria de Macedo en Thomas Demenga.